Μην αφήνετε τα κατεψυγμένα κρέατα, κοτόπουλα, ψάρια να αποψυχθούν σε θερμοκρασία δωματίου. Μέσα στο διάστημα που αποψύχονται αναπτύσσονται ταχύτατα βακτήρια τα οποία μπορούν να προκαλέσουν δηλητηριάσεις. Αντί αυτού βάλτε τα στην ψύξη από το προηγούμενο βράδυ ή απόγευμα για να τα μαγειρέψετε την επόμενη μέρα. Έτσι ελαχιστοποιούνται οι κίνδυνοι.

Ποτέ μην βάζετε στην κατάψυξη ξανά κάτι που έχετε αποψύξει.
Ποτέ μην βάζετε ξανά στο ψυγείο φαγητό που έχετε ήδη ξαναζεστάνει μια φορά.
Μην ξεπαγώνετε τίποτα κάτω από τρεχούμενο νερό.

Βάλτε το κρέας, το κοτόπουλο, το ψάρι και τα μπιφτέκια σε σακουλάκια χωρισμένα σε μερίδες για να αποψύχετε με ευκολία μόνο την ποσότητα που χρειάζεστε κάθε φορά.

 

 

 

 

 

 

 

 

Συμβουλές