Περιγραφή
 
1. Κόβουμε τα σύγλινα σε φέτες και τα ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι. Τα "τηγανίζουμε" για λίγο χωρίς λάδι για να αφαιρεθεί το λίπος τους. 2. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε ντομάτα. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. 3. Ρίχνουμε το σπανάκι, τα σύγλινα, αλάτι και πιπέρι. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα 15-20 λεπτά. 
 
Σχόλιο
 
Τα σύγλινα μπορούμε να τα μαγειρέψουμε με άγρια χόρτα, πατάτες, μακαρόνια, ρύζι, χόντρο. Θεωρούμε ότι ο καλύτερος συνδιασμός είναι να μαγειρευτούν με ένα λαχανικό. 
 
Υλικά
--------------------
0,5 κιλό(-ά) Σύγλινα
1 κιλό(-ά) Σπανάκι
3 κουταλιά(-ές) Ελαιόλαδο
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
0,5 κιλό(-ά) Ντομάτα (-ες) ψιλοκομμένη (-ες)
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι

 

Σύγλινα με σπανάκι