Περιγραφή
 
1. Βουτάμε και ζεματάμε το συκώτι σε βραστό νερό για 5 λεπτά. Το κόβουμε μικρά κομματάκια. 2. Σε μια κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε με το λάδι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Προσθέτουμε και 1 κουταλιά αλεύρι. 3. Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό ή κρεατόζουμο από κατσίκι και αφήνουμε το συκώτι να βράσει για 20 λεπτά περίπου. 4. Αφού μισοψηθεί ρίχνουμε και τα μαρούλια κομμένα και το ρύζι (καρολίνα), αλάτι και πιπέρι και βράζουμε άλλα 20 λεπτά. 5. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο: χτυπάμε τα ασπράδια πρώτα και προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους. Χτυπώντας συνέχεια ρίχνουμε και το χυμό των λεμονιών και σιγά-σιγά λίγο ζουμί από την κατσαρόλα. 6. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το αυγολέμονο ανακατεύοντας συγχρόνως. 
 
Σχόλιο
 
Δείτε και την "vegeterian" εκδοχή της μαγειρίτσας: σούπα με μανιτάρια και αγκινάρες 
 
Υλικά
--------------------
1 τεμάχιο(-α) Συκώτι αρνίσιο ή κατσικίσιο
5 κουταλιά(-ές) Λάδι
1 ματσάκι(-ια) Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι(-ια) Ανιθος ψιλοκομμένος
2 τεμάχιο(-α) Μαρούλι χοντροκομμένο
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
2 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
2 τεμάχιο(-α) Λεμόνι (-α)
1 φλιτζανάκι(-ια) Ρύζι
3 ποτήρι(-ια) Κρεατόζουμο
1 κουταλιά(-ές) Αλεύρι

 

Μαγειρίτσα