Περιγραφή
 
1. Bάζουμε τις πατάτες και τα καρότα κομμένα σε φέτες, τα κολοκύθια χαραγμένα στις δύο τους πλευρές, τις ντομάτες κομμένες στα τέσσερα, τα κρεμμύδια και το σέλινο ολόκληρο να βράσουν σε μια κατσαρόλα με νερό. 2. Αφού βράσουν ρίχνουμε το λάδι και λίγο αλάτι. 3. Όταν ψηθούν τα λαχανικά, τα βγάζουμε από το ζωμό και ρίχνουμε το ψάρι καθαρισμένο να βράσει κι αυτό. 4. Όταν ψηθεί και το ψάρι, το ανασύρουμε και σερβίρουμε σε πιατέλα το ψάρι και τα λαχανικά. 5. Φτιάχνουμε λαδολέμονο και περιχύνουμε. 
 
Σχόλιο
 
Μπορούμε να κρατήσουμε το ζωμό και τα μισά λαχανικά και να φτιάξουμε μια πολύ ωραία ψαρόσουπα. Δείτε τη σχετική συνταγή. 
 
Υλικά
--------------------
1,5 κιλό(-ά) Μεγάλο ψάρι (Ροφός, Στείρα,Συναγρίδα κτλ)
2 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδι(-α)
1 τεμάχιο(-α) Ντομάτα (-ες)
1 ματσάκι(-ια) Σέλινο
4 τεμάχιο(-α) Καρότα
5 τεμάχιο(-α) Κολοκυθάκια
3 τεμάχιο(-α) Πατάτες
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
1 τεμάχιο(-α) Λεμόνι (-α)

 

Ψάρι βραστό με λαχανικά