Περιγραφή
 
1. Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι. 2. Ανακατεύουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, σκόρδο αλάτι, πιπέρι και φρυγανιά. 3. Κόβουμε τις μισές ντομάτες σε φέτες και τις στρώνουμε στο ταψί. 4. Πάνω βάζουμε το ψάρι και το μείγμα που φτιάξαμε. 5. Από πάνω βάζουμε τις άλλες μισές ντομάτες σε φέτες και ραντίζουμε με το λάδι. 6. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μία ώρα περίπου. 
 
Σχόλιο
 
Μπορούμε, να προσθέσουμε και πατάτες, τις οποίες τις έχουμε πρώτα ψήσει και κόψει σε φέτες. Τις πατάτες τις στρώνoυμε στο ταψί κάτω από το ψάρι. 
 
Υλικά
--------------------
1 κιλό(-ά) Ψάρι (σφυρίδα, συναγρίδα, παλαμίδα, σκάρο κλπ)
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
4 τεμάχιο(-α) Ντομάτα (-ες)
1 ματσάκι(-ια) Μαϊντανός
2 σκελίδα(-ες) Σκόρδο
100 γραμ. Φρυγανιά θρυμματισμένη
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
1 τεμάχιο(-α) Χυμός λεμονιού

 

Ψάρι πλακί