Περιγραφή
 
1. Καθαρίζουμε τα χόρτα και τα πλένουμε πολύ καλά. 2. Στη συνέχεια τα ζεματάμε λίγο και τα στραγγίζουμε. 3. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα κρεμμύδια με το λάδι, προσθέτουμε μια στρώση χόρτα, τοποθετούμε πάνω τους το ψάρι καθαρισμένο και πάνω στο ψάρι στρώνουμε πάλι χόρτα. 4. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και το χυμό των λεμονιών ή τις ντομάτες αλεσμένες και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά. Όταν πιουν τα υγρά τους και μείνουν με το λάδι είναι έτοιμα. 
 
Σχόλιο
 
Η ποικιλία των χόρτων κάνει το φαγητό πιο νόστιμο. Ωστόσο δεν είναι ανάγκη να τα έχουμε όλα. 
 
Υλικά
--------------------
1 κιλό(-ά) Ψάρι
1,5 κιλό(-ά) Χόρτα (πράσα, ραδίκια, σέλινο, γαλατσίδες κλπ)
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
2 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 τεμάχιο(-α) Λεμόνι (-α)
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι

 

Ψάρι με χόρτα