Περιγραφή
 
1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές και τις κάνουμε σε κομμάτια. 2. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι και ρίχνουμε τις σουπιές. Τις γυρίζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε το μάραθο, αλάτι, πιπέρι και 2-3 ποτήρια νερό να σκεπαστούν. 3. Στα 15 λεπτά ρίχνουμε τις ντομάτες και τις πατάτες. Αφήνουμε να βράσουν και να πιουν το περισσότερο ζουμί τους, ανακινώντας την κατσαρόλα κατά διαστήματα. 
 
Σχόλιο
 
Οι σουπιές αν είναι πολύ φρέσκες είναι καλύτερα να μπουν στην κατάψυξη για 2-3 μέρες και μετά να μαγειρευτούν. Έτσι γίνονται πιο μαλακές. Για να καθαρίσουμε τις σουπιές βγάζουμε τα μάτια, το πίσω κόκαλο, την κοιλιά και το μελάνι. 
 
Υλικά
--------------------
1 κιλό(-ά) Σουπιές
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι(-ια) Μάραθο ψιλοκομμένο
1 κιλό(-ά) Πατάτες σε φέτες
3 τεμάχιο(-α) Ντομάτα (-ες) ψιλοκομμένη (-ες)
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι

 

Σουπιές με πατάτες