Περιγραφή
 
1. Καθαρίζουμε τους χοχλιούς. 2. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε σε βραστό νερό για λίγο να μαλακώσουν και να φύγει η σπριρτάδα τους. Τα σουρώνουμε. 2. Τσιγαρίζουμε σε λάδι τα κρεμμύδια και ρίχνουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι. 2. Προσθέτουμε τους χοχλιούς, τα κρεμμύδια, τη δάφνη και το κρασί. 3. Ρίχνουμε και 1/2 ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα. 
 
Σχόλιο
 
Οι χοχλιοί (τα σαλιγκάρια) καθαρίζονται σχολαστικά (τους βάζουμε στο νερό να συρθούν, σκεπασμένοι με ένα τρυπητό και τους καθαρίζουμε τα σάλια και τις ακαθαρσίες στο στόμιο και στο κέλυφος). Στη συνέχεια τους βράζουμε σε μπόλικο νερό. Το πετάμε και τους ξεπλένουμε καλά.Στο νερό που βράζουν καλό είναι να προσθέσουμε λίγο ξύδι. 
 
Υλικά
--------------------
1 κιλό(-ά) Χοχλιοί (σαλιγκάρια)
0,5 κιλό(-ά) Ξερά κρεμμύδια
0,5 φλιτζάνι(-ια) Ελαιόλαδο
3 τεμάχιο(-α) Ντομάτα (-ες) ψιλοκομμένη (-ες)
0,5 ποτήρι(-ια) Κόκκινο κρασί
3 τεμάχιο(-α) Δάφνη
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι

 

Χοχλιοί στιφάδο