Περιγραφή
 
1. Καθαρίζουμε τους χοχλιούς. 2. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στο λάδι και ρίχνουμε τους χοχλιούς και τη ντομάτα. 3. Βράζουν για 5 λεπτά και προσθέτουμε το σκόρδο, τις πατάτες χοντροκομμένες και τα κολοκύθια χαραγμένα σε δύο πλευρές. 4. Ρίχνουμε και 2 ποτήρια νερό και ψήνουμε σε σιγανή φωτιά, χωρίς να ανακατέψουμε, παρά μόνο κουνώντας κατά διαστήματα την κατσαρόλα, μέχρι να πήξει η σάλτσα. 
 
Σχόλιο
 
Οι χοχλιοί (τα σαλιγκάρια) καθαρίζονται σχολαστικά (τους βάζουμε στο νερό να συρθούν, σκεπασμένοι με ένα τρυπητό και τους καθαρίζουμε τα σάλια και τις ακαθαρσίες στο στόμιο και στο κέλυφος). Στη συνέχεια τους βράζουμε σε μπόλικο νερό. Το πετάμε και τους ξεπλένουμε καλά.Στο νερό που βράζουν καλό είναι να προσθέσουμε λίγο ξύδι. 
 
Υλικά
--------------------
0,5 κιλό(-ά) Χοχλιοί (σαλιγκάρια)
1 κιλό(-ά) Κολοκυθάκια
3 τεμάχιο(-α) Πατάτες
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
0,5 φλιτζάνι(-ια) Ελαιόλαδο
3 τεμάχιο(-α) Ντομάτα (-ες) ψιλοκομμένη (-ες)
2 τεμάχιο(-α) Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι

 

Χοχλιοί με κολοκύθια