Περιγραφή
 
1. Καθαρίζουμε τη φάβα, την πλένουμε καλά και τη βάζουμε σε κατσαρόλα προσθέτοντας αρκετό νερό. Μόλις βράσει την ξαφρίζουμε. Αφήνουμε να βράσει 5-10’ και μετά την στραγγίζουμε. 2. Βάζουμε νερό βραστό να καλυφθεί τουλάχιστον 2 πόντους πιο πάνω από την επιφάνεια της, βάζουμε 2-3 κουταλιές λάδι και 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει και να πιει το νερό της. 3. Στο τέλος βάζουμε λίγο αλάτι. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα καλά. Εάν θέλουμε την αλέθουμε στο μπλέντερ, σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη. Προσθέτουμε στο πιάτο λάδι και λεμόνι και κάππαρη και κρεμμύδι ξερό ωμό, αν θέλουμε. Τρώγεται συνήθως κρύα. 
 
Σχόλιο
 
 
 
Υλικά
--------------------
0,5 κιλό(-ά) Φάβα
λίγο Αλάτι
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδι(-α)
2,3 κουταλιά(-ές) Ελαιόλαδο
λίγη Ρίγανη

 

Φάβα