Περιγραφή
 
1. Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, κάνουμε ένα λάκκο στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα τη μαγιά διαλυμένη στο κανελλόζουμο, το λάδι χτυπημένο με τη ζάχαρηι, το αλάτι, την κανέλλα και τις σταφίδες. 2. Προσθέτουμε αλεύρι και ζυμώνουμε μαλακή ζύμη. 3. Την αφήνουμε να ανεβεί και πλάθουμε τα σταφιδόψωμα. 4. Τα αφήνουμε κι αυτά ν’ ανεβούν και τα ψήνουμε στο φούρνο μισή ώρα περίπου, στους 160 βαθμούς. 
 
Σχόλιο
 
Το κανελόζουμο το φτιάχνουμε αν βράσουμε νερό με μασούρι κανέλλας σε κατσαρόλα για 5 έως 10 λεπτά, έως ότου χρωματιστεί καλά το νερό. 
 
Υλικά
--------------------
2 κιλό(-ά) Αλεύρι
100 γραμ. Μαγιά
1 ποτήρι(-ια) Ζάχαρη
1 ποτήρι(-ια) Λάδι
4 ποτήρι(-ια) Κανελλόζουμο
1 κουταλάκι(-ια) Αλάτι
1 κουταλάκι(-ια) Κανέλλα
0,5 κιλό(-ά) Σταφίδα

 

Σταφιδόψωμα