Περιγραφή
 
1. Τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι στο λάδι και ρίχνουμε τις ντομάτες. Αφού βράσουν για ένα τέταρτο ρίχνουμε στην κατσαρόλα 7-8 ποτήρια νερό. 2. Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε το χόντρο, αλάτι και πιπέρι και τον αφήνουμε να ψηθεί ανακατεύοντας συχνά. 
 
Σχόλιο
 
Αν θέλουμε, όταν τον σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με τυρί. 
 
Υλικά
--------------------
0,5 κιλό(-ά) Χόντρος
0,5 φλιτζάνι(-ια) Λάδι
2 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια τριμμένα
3 τεμάχιο(-α) Ντομάτα (-ες)
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
100 γραμ. Τυρί τριμμένο

 

Χόντρος με ντομάτα γλυκός