Περιγραφή
 
1. Καθαρίζουμε τα χόρτα και τα πλένουμε. 2. Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει και τα βράζουμε έως ότου μαλακώσει η ρίζα τους. 3. Τα ανασύρουμε και τα σερβίρουμε με λαδολέμονο. 
 
Σχόλιο
 
Τα χόρτα μπορεί να είναι βλήτα, ραδίκια κάθε είδους, στίφνος, γαλατσίδες, τσουκνίδες κ.λ.π. Μπορούμε να τα σερβίρουμε με βραστή πατάτα και βραστά κολοκυθάκια, βραστά φασολάκια, βραστή πιπεριά. 
 
Υλικά
--------------------
1 κιλό(-ά) Χόρτα
1 φλιτζανάκι(-ια) Λάδι
1 τεμάχιο(-α) Χυμός λεμονιού
1 κουταλάκι(-ια) Αλάτι

 

Χόρτα ή λαχανικά βραστά