Περιγραφή
 
1. Πλένουμε τα χόρτα, τα χοντροκόβουμε και τα τσιγαρίζουμε με το λάδι και τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα, όπου ρίχνουμε το αλάτι και πιπέρι. Τα αδειάζουμε σε σουρωτό να στραγγίσουν. 2. Με τα υλικά του φύλλου φτιάχνουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα. 3. Χωρίζουμε στα 2 και με το 1 μέρος ανοίγουμε φύλλο και το απλώνουμε στον πάτο και τα τοιχώματα λαδωμένου ταψιού. 3. Πάνω στρώνουμε τα χόρτα. Στην κορυφή βάζουμε το άλλο φύλλο, ενώνουμε τις άκρες των δύο φύλλων, αλείφουμε με αυγό, ραντίζουμε με νερό, και ψήνουμε την πίτα μέχρι να ροδίσει, περίπου 1 ώρα. 
 
Σχόλιο
 
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τυρί φέτα, καθώς και αυγό μέσα στα χόρτα. Αν δεν έχουμε χρόνο, χρησιμοποιούμε φύλλο σφολιάτας.. Έτσι κάνουμε και την σπανακόπιτα αλλά με σπανάκι και μυρωδικά διάφορα αντί τα γιαχνερά. 
 
Υλικά
--------------------
1,5 κιλό(-ά) Χόρτα γιαχνερά
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
3 τεμάχιο(-α) Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
0,5 κιλό(-ά) Αλεύρι
0,5 ποτήρι(-ια) Νερό
0,5 ποτήρι(-ια) Ελαιόλαδο
2 κουταλιά(-ές) Χυμός λεμονιού
1 κουταλάκι(-ια) Αλάτι
1 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)

 

Χορτόπιτα στο ταψί