Περιγραφή
 
1. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα χορταρικά στο λάδι και στραγγίζουμε για 2-3 ώρες. 2. Αλατοπιπερώνουμε. Ετοιμάζουμε τη ζύμη και ανοίγουμε λεπτό φύλλο και κόβουμε με το στόμιο ενός ποτηριού, κομμάτια. Βάζουμε 1 κουταλιά γέμιση σε κάθε κομμάτι, διπλώνουμε και κλείνουμε τις άκρες πιέζοντας. 3. Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο να ροδίσουν και από τις δυο μεριές. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. 
 
Σχόλιο
 
Τα χόρτα μπορεί να είναι σπανάκι, καυκαλήθρες, μυρώνια, λαγουδοπαξίμαδα κ.λ.π. Γενικά, τα χόρτα της Κρητικής γης κάνουν την διαφορά. 
 
Υλικά
--------------------
1 κιλό(-ά) Χόρτα
1 ματσάκι(-ια) Μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 ματσάκι(-ια) Δυόσμος ψιλοκομμένος
4 τεμάχιο(-α) Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
0,5 ποτήρι(-ια) Ελαιόλαδο
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
0,5 κιλό(-ά) Αλεύρι
1 ποτήρι(-ια) Νερό
2 κουταλιά(-ές) Ελαιόλαδο
1 κουταλάκι(-ια) Αλάτι
αρκετό Ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)

 

Χορτοπιτάκια