Περιγραφή
 
1. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουνε, προσθέτουμε τη βανίλια ή λεμόνι ξύσμα. Προσθέτουμε το αλεύρι. 2. Σε άλλη λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια έως ότου γίνουν πηχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και χτυπάμε λίγο ακόμα. 3. Ενώνουμε το μείγμα των κρόκων με τη μαρέγκα, προσπαθώντας η μαρέγκα με αργές κινήσεις να απορροφηθεί από το μείγμα των κρόκων. 4. Βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα (πυρέξ) και ψήνουμε στους 160 βαθμούς. Χρησιμοποιείται ως βάση για τούρτες. Όταν κρυώσει μπορούμε να το κόψουμε σε δύο ή τρία τεμάχια οριζοντίως και να το χρησιμοποιήσουμε για τούρτες. 
 
Σχόλιο
 
 
 
Υλικά
--------------------
9 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
1 νεροπότηρο(-α) Ζάχαρη
1 ποτηράκι(-ια) ρακής Λεμόνι (-α)
2 τεμάχιο(-α) Βανίλια (-ες)
2 ποτήρι(-ια) Αλεύρι

 

Παντεσπάνι