Περιγραφή
 
1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψει καλά το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά και το ξύσμα λεμονιού και βανίλιες. Εξακολουθούμε το χτύπημα, βάζουμε την αμμωνία διαλυμένη στο χυμό λεμονιού και προσθέτουμε γάλα και αλεύρι. Το αλεύρι να είναι τόσο όσο χρειάζεται για να έχουμε ζύμη μάλλον μαλακιά 2. Προτού βάλουμε όλο το αλεύρι, παίρνουμε το 1/3 της ζύμης, το βάζουμε σε 1 μπολ, προσθέτουμε το κακάο και τη ζυμώνουμε. 3. Αφήνουμε λίγο να ξεκουραστούν οι ζύμες. 4. Παίρνουμε μετά κομματάκια τόσο από την άσπρη όσο και από την σκούρα ζύμη και κάνουμε κορδονάκια. Τα ενώνουμε στριφτά και κάνουμε τα τσουρεκάκια. 5. Τα βάζουμε σε ταψί βουτυρωμένο και τα αλείφουμε με κρόκο αυγού χτυπημένο.Ψήνουμε σε αερόθερμη κουζίνα 160 βαθμούς. 
 
Σχόλιο
 
 
 
Υλικά
--------------------
250 γραμ. Φρέσκο βούτυρο
400 γραμ. Ζάχαρη
5 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
1 φλιτζάνι(-ια) Γάλα
λίγο Ξύσμα λεμονιού
2 τεμάχιο(-α) Βανίλια (-ες)
1,5 κουταλιά(-ές) Αμμωνία
λίγο Χυμός λεμονιού
όσο σηκώσει Αλεύρι
όσο σηκώσει Κακάο

 

Τσουρεκάκια δίχρωμα