1. Γέμιση: ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο λάδι, προσθέτουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε το σπανάκι που το έχουμε καθαρίσει και πλύνει καλά, τον άνηθο.
2. Όταν μαραθούν τα χορταρικά, τα αποσύρουμε από την φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη και τα αυγά χτυπημένα, το πιπέρι και εάν έχουν πολύ υγρασία προσθέτουμε και το πληγούρι.
3. Φύλλο: ετοιμάζουμε το φύλλο, βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά και εάν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό για να βάλουμε όλο το αλεύρι. Αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη.
4. Παίρνουμε τη μισή ζύμη ανοίγουμε σε φύλλο, αλείφουμε με λάδι την επιφάνεια του και διπλώνουμε, ώστε να κρυφτεί μέσα το λάδι. Αυτό γίνεται τουλάχιστον τρείς φορές ώστε η ζύμη να γίνει σαν σφολιάτα.
5. Απλώνουμε το φύλλο στο λαδωμένο ταψί. Βάζουμε τα χορταρικά (γέμιση) και απλώνουμε το δεύτερο φύλλο που φτιάχνουμε με την υπόλοιπη ζύμη όπως φτιάξαμε και το κάτω φύλλο. Λαδώνουμε την επιφάνεια, τρυπούμε με πιρούνι σε μερικά σημεία την επιφάνεια και ραντίζουμε με λίγο νερό.
6. Ψήνουμε σε 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο. Εάν ροδίσει η επιφάνεια βάζουμε αλουμινόχαρτο για να ροδίσει καλύτερα και ο πάτος της πίτας. Θέλει τουλάχιστον 1 ώρα ψήσιμο. |