Περιγραφή
 
1. Χτυπάμε τα αυγά χωριστά τους κρόκους με τη ζάχαρη και το βούτυρο και χωριστά τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. 2. Ρίχνουμε την καρύδα στο μείγμα κρόκων και βουτύρου, βάζουμε λίγο αλεύρι και προσθέτουμε τα ασπράδια προσεκτικά. Έπειτα προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι. 3. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς. 4. Φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας στη κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και μια λωρίδα φλούδας λεμονιού. Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. 4. Σιροπιάζουμε με καφτό το σιρόπι την κρύα πίτα. 
 
Σχόλιο
 
 
 
Υλικά
--------------------
150 γραμ. Καρύδα χύμα
150 γραμ. Βούτυρο φρέσκο (επιτραπέζιο)
1 ποτήρι(-ια) Αλεύρι μαλακό
1 ποτήρι(-ια) Ζάχαρη
5 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
2 κουταλάκι(-ια) Μπέικιν πάουντερ
1 ποτήρι(-ια) Ζάχαρη (για το σιρόπι)
1 ποτήρι(-ια) Νερό (για το σιρόπι)
λίγο Χυμός λεμονιού (για σιρόπι)

 

Φόρμα καρύδας