Περιγραφή
 
1. Πλένουμε την φακή και τη βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσει για 5' περίπου. 2. Σουρώνουμε τη φακή και προσθέτουμε νερό βραστό στη κατσαρόλα να σκεπαστεί τουλάχιστον 2 δάχτυλα πάνω από τη φακή. 3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στη φακή, προσθέτουμε το σκόρδο κομμένο σε 2 κομμάτια, τη δάφνη. 4. Αφήνουμε να βράσει για 10', προσθέτουμε την ντομάτα και συνεχίζουμε με χαμηλή φωτιά το βρασμό έως ότου η φακή μαλακώσει. 5. Προσθέτουμε το λάδι και το αλάτι και βράζουμε για 5' ακόμα. 
 
Σχόλιο
 
 
 
Υλικά
--------------------
0,5 κιλό(-ά) Φακές ψιλές
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ξερά
1 φλιτζάνα(-ες) Λάδι
2 σκελίδα(-ες) Σκόρδο
1 τεμάχιο(-α) Φύλλο δάφνης
λίγο Αλάτι
λίγο Νερό
1 κουτί(-ιά) Ντομάτα (-ες) ψιλοκομμένη (-ες)

 

Φακές