Περιγραφή
 
1. Βάζουμε για λίγο τα αμύγδαλα σε ζεστό νερό και έτσι ξεφλουδίζονται εύκολα. 2. Στη συνέχεια τα σκουπίζουμε πολύ καλά ώστε να μη μείνει ίχνος υγρασία επάνω τους (καλό είναι η προεργασία αυτή να γίνει την προηγουμένη ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για το στέγνωμά τους). 3. Χτυπάμε τα μισά από τα ασπράδια πολύ καλά, ρίχνουμε την κανέλλα και σιγά - σιγά τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα ασπράδια χτυπώντας τα κι αυτά πολύ καλά, ενώ συγχρόνως ρίχνουμε τα αμύγδαλα χοντραλεσμένα. Πιθανόν να χρειαστούμε και άλλο ασπράδι όπότε το ρίχνουμε στο μείγμα. 4. Συνεχίζουμε πλάθοντάς τα σε μικρά κομμάτια σαν μπιφτέκια βουτώντας τα χέρια μας στο ανθόνερο. 5. Στρώνουμε στο βουτυρωμένο ταψί το φύλλο και πάνω του ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα δίνοντάς του σχήμα μικρού μπιφτεκιού στην κορυφή του τοποθετούμε ένα ασπρισμένο καρπό αμυγδάλου. 6. Τα βάζουμε στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς Κελσίου, πρώτα από κάτω και μετά πάνω-κάτω για ? της ώρας περίπου. 
 
Σχόλιο
 
Προσοχή! θέλουν μεγάλη προσοχή στο ψήσιμο να μην αρπάξουν. 
 
Υλικά
--------------------
1280 γραμ. Αμύγδαλα ασπρισμένα
960 γραμ. Ζάχαρη άχνη
15 τεμάχιο(-α) Ασπράδι(-α) αυγού(ών)
1 κουταλιά(-ές) Κανέλλα τριμμένη
1 μπουκάλι(-ια) Ανθόνερο
2,3 φύλλο(-α) Φύλλο μπακλαβά

 

Τα αμυγδαλωτά της Κλειώς