Περιγραφή
 
1. Βράζουμε την κότα και τα συκωτάκια. (Θα χρειαστούμε το ζωμό της) Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι. 2. Σε ένα μπολ βάζουμε το βρασμένο ρύζι (σουρωμένο-χωρίς νερό) ρίχνουμε μέσα το αλάτι, κανέλλα, σταφίδες, τα αμύγδαλα (χωρίς τον φλοιό-τα ρίχνουμε σε ζεστό νερό για λίγο και έτσι ξεφλουδίζονται εύκολα-) τεμαχισμένα σε μικρά κομμάτια(όχι αλεσμένα),τα συκωτάκια (κομμένα σε μικρά κομμάτια), τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε ελαφρά. 3. Βουτυρώνουμε το ταψί και τοποθετούμε τα φύλλα αφού πρώτα τα βάλουμε για ένα δευτερόλεπτο στο ζωμό της κότας. 4. Βάζουμε 3-4 φύλλα στο ταψί και μετά απλώνουμε το μείγμα, το σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα (με τον ίδιο τρόπο) το τελευταίο φύλλο το περνάμε από πάνω με βούτυρο, χαράσσουμε την πίτα σε κομμάτια και αφού τη ραντίσουμε με νερό τη βάζουμε στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει σε 200 βαθμούς Κελσίου για ½ ώρα περίπου στην αρχή από κάτω και μετά πάνω - κάτω για να πάρει χρώμα. 5. Το σιρόπι φτιάχνεται αν βάλουμε σε κατσαρόλα τα υλικά (με το 1 ποτήρι ζάχαρη), τα αφήνουμε να βράσουν και να δέσουν λίγο οπότε τα κατεβάζουμε και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού για να μη ζαχαρώσει. 
 
Σχόλιο
 
Αν θέλουμε περιχύνουμε το ταψί με το σιρόπι αλλά να προσέξουμε το ένα από τα δύο να είναι κρύο και το σκεπάζουμε για λίγο με μια πετσέτα. 
 
Υλικά
--------------------
1 τεμάχιο(-α) Κοτόπουλο
0,5 πακέτο(-α) ρύζι γλασσέ
3,4 κομμάτια Συκωτάκια κοτόπουλου
0,5 κουταλάκι(-ια) Αλάτι
0,5 φλιτζάνι(-ια) Αμύγδαλα
1 κουταλιά(-ές) Κανέλλα τριμμένη
250 γραμ. Σταφίδα ξανθιά
1,2 κουταλιά(-ές) Ζάχαρη
0,5 φλιτζάνι(-ια) Βούτυρο
1 πακέτο(-α) Φύλλο μπακλαβά
1 ποτήρι(-ια) Νερό
1 ποτήρι(-ια) Ζάχαρη
1 κουταλιά(-ές) Κανέλλα
1 λεμόνι Χυμός λεμονιού

 

Τζουλαμάς