Περιγραφή
 
1. Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, τη ζάχαρη, το νερό (ζεστό), τη ρακή και τα ανακατεύουμε καλά. 2. Στη συνέχεια διαλύουμε τη σόδα στο χυμό λεμονιού το ρίχνουμε στο μίγμα και αμέσως ρίχνουμε μια χούφτα αλεύρι και αφού το ανακατέψουμε ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι (μέσα σ΄ αυτό διαλύουμε το μπέικιν μπάουτερ), την ψίχα αμυγδάλου και καρυδιού αλεσμένη σε χοντρά κομμάτια, τις σταφίδες και αλεύρι τόσο όσο να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα. 3. Λαδώνουμε το ταψί και το ρίχνουμε μέσα. 4. Βάζουμε το ταψί σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει σε 200 βαθμούς Κελσίου περίπου επί ½ ώρας με τη ζέστη πρώτα από κάτω και μετά πάνω-κάτω. 
 
Σχόλιο
 
Για να βεβαιωθούμε ότι ψήθηκε καρφώνουμε ένα μαχαίρι κάθετα και αν βγάζοντας το είναι καθαρό τότε είναι έτοιμο. 
 
Υλικά
--------------------
320 ml Λάδι
2 ποτήρι(-ια) Σταφίδα αλεσμένη
1 ποτήρι(-ια) Ζάχαρη
1 ποτηράκι(-ια) ρακής Ρακή
1 λεμόνι Χυμός λεμονιού
1 πορτοκάλι(-α) Χυμός πορτοκαλιού
1 ποτήρι(-ια) Νερό
1,5 κουταλιά(-ές) Σόδα
1 κουταλιά(-ές) Μπέικιν πάουντερ
1 ποτήρι(-ια) Καρύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι(-ια) Αμύγδαλα ψιλοκομμένα
500 γραμ. Αλεύρι

 

Σταφιδόπιτα με ρακή