Περιγραφή
 
1. Ανακατεύουμε τα υλικά καλά, βάζουμε και τα αυγά χτυπημένα και γίνεται ένα καλό μίγμα. 2. Το ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και το βάζουμε στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει σε 200 βαθμού Κελσίου επί 40 λεπτά με τη ζέστη πρώτα από κάτω και μετά πάνω κάτω. 3. Παράλληλα βάζουμε τα υλικά σε κατσαρόλα και δένουμε το σιρόπι,(Για το σιρόπι: 2 φλιτζάνια ζάχαρη 4 φλιτζάνια νερό, χυμό από 1 λεμόνι) οπότε το κατεβάζουμε από τη φωτιά και του ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού για να μη κρυσταλλώσει. 4. Ρίχνουμε στο ταψάκι το σιρόπι και ο χαλβάς είναι έτοιμος. 
 
Σχόλιο
 
 
 
Υλικά
--------------------
1 φλιτζάνι(-ια) Βούτυρο
1 φλιτζάνι(-ια) Ζάχαρη
2 φλιτζάνι(-ια) Σιμιγδάλι
4 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
1 φλιτζάνι(-ια) Αμύγδαλα
1 φακελάκι(-ια) Μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά(-ές) Κανέλλα τριμμένη
2 φλιτζάνι(-ια) Ζάχαρη
4 φλιτζάνι(-ια) Νερό
1 λεμόνι Χυμός λεμονιού

 

Χαλβάς σιμιγδαλένιος σιροπιαστός