Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνουμε ζύμη σφιχτή εάν θέλουμε να περάσουμε τη ζύμη από την ειδική μηχανή για να φτιάξουμε φύλλα. Εάν όμως θέλουμε να ανοίξουμε το φύλλο στο χέρι με το μπλάστρι η ζύμη να είναι μέτρια. 2. Τα κόβουμε ροδέλες και τα τυλίγουμε μέσα στο λάδι που βράζει. Δεν αφήνουμε να ροδίσουν. 3. Τα βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το λάδι. 4. Για το σιρόπι θα χρειαστούν 1 μέλι, 1 σιρόπι και 1 νερό, από τα οποία το μέλι και το σιρόπι βράζονται για 5΄ περίπου. Στο σιρόπι τα βουτάμε και τα βγάζουμε αμέσως. Επάνω ρίχνουμε καρύδια ή σουσάμι. 
 
 
Υλικά
1 φλιτζάνι(-ια) Λάδι
0,75 φλιτζάνι(-ια) Χυμός πορτοκαλιού
0,33 φλιτζάνι(-ια) Ρακή
1 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
1 φλιτζάνι(-ια) Νερό
λίγο Αλάτι
όσο σηκώσει Αλεύρι
1 τεμάχιο(-α) Μέλι
1 τεμάχιο(-α) Ζάχαρη
Επιστροφή Ξεροτήγανα Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές