Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Ξύνουμε λίγο τα νεράντζια εξωτερικά. Κόβουμε μόνο το φλούδι σε 4-5 κομμάτια από το κάθε νεράντζι. 2. Το κάθε κομματάκι το τυλίγουμε σε ρολό και το περνάμε σε κλωστή 3. Βράζουμε το νεράντζι, το αλλάζουμε 2 νερά, αντικαθιστούμε με ζεστό νερό. Το βάζουμε με νέο νερό χλιαρό και το αφήνουμε 20 περίπου ώρες αλλάζοντας το νερό της λεκάνης. 4. Βράζουμε το σιρόπι χωρίς το λεμόνι, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και βάζουμε μέσα τα ρολλά το νεράντζι, τα βράζουμε 5 λεπτά και τα αφήνουμε. 5. Μετά από 10 ώρες τραβάμε τα ρολλά και δένουμε το σιρόπι κάπως, ρίχνουμε τα ρολλά και το αφήνουμε να βράσει έως ότου δέσει. Τα αφήνουμε και μετά από 5-6 ώρες τα βάζουμε στη φωτιά, ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού και το δένουμε (τελικό δέσιμο). 
 
 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Νεράντζι ξυσμένο
1,5 κιλό(-ά) Ζάχαρη
2 τεμάχιο(-α) Χυμός λεμονιού
2,5 φλιτζάνι(-ια) Νερό
Επιστροφή Γλυκό Νεράντζι Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές