Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Καθαρίζουμε καλά τo κεφάλι και τα πόδια του χοίρου και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Μην ξεχάσετε να ξαφρίσετε το ζουμί την ώρα που αρχίζει ο βρασμός. 2. Ανασύρουμε το κρέας σουρώνουμε το ζουμί και αφαιρούμε τα κόκαλα. 3. Από το ζουμί, κρατάμε περίπου 7 ποτήρια και ρίχνουμε μέσα το κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια. Επίσης προσθέτουμε το λεμόνι, το πορτοκάλι, το ξύδι, τη φλούδα του πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά. 4. Βράζουμε λίγο το μείγμα και το αφήνoυμε να κρυώσει. 5. Βάζουμε σε δοχεία το κρέας και το σκεπάζουμε με το ζουμί. Τα βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει. 6. Τη σερβίρουμε αφού την αναποδογυρίσουμε και την στολίζουμε με καρότα ή αγγουράκια τουρσί. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Την πηχτή την φτιάχνουμε συνήθως τα Χριστούγεννα. 
Υλικά
1 τεμάχιο(-α) Χοιρινό κεφάλι
2 τεμάχιο(-α) Χοιρινό πόδι
λίγη Φλούδα ενός πορτοκαλιού
0,5 ποτήρι(-ια) Χυμός πορτοκαλιού
1 ποτήρι(-ια) Χυμός λεμονιού
0,5 ποτήρι(-ια) Ξύδι
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
λίγο Κύμινο
Επιστροφή Πηχτή Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές