Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Φτιάχνουμε μαρινάδα από 1 φλυτζάνι λάδι, 2 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο, δάφνη, μουστάρδα, πιπέρι και ρίγανη, μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, ένα κομμάτι πορτοκαλόφλουδο. 2. Μαρινάρουμε το μοσχάρι, που είναι κομμένο σε κομμάτια, από την προυγούμενη ημέρα από εκείνη που θα το μαγειρέψουμε. 2. Ρίχνουμε τα κρέας κατ'αρχήν μόνο του στη κατσαρόλα (κατά προτίμηση στη χύτρα για να το μαγειρέψουμε πιο γρήγορα) και το γυρίζουμε να αλλάξει χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τη μαρινάδα και κλείνουμε τη χύτρα. Στα 20 λεπτά ανοίγουμε τη χύτρα. 3. Προσθέτουμε το αλάτι, τα κάστανα (βρασμένα έτοιμα) και τα δαμάσκηνα και τα βράζουμε όλα μαζί. Μετά από 15 λεπτά περίπου, ρίχνουμε το κονιάκ. Αφήνουμε άλλα 10 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος (κατά προτίμηση light). Το φαγητό είναι έτοιμο με πολύ ωραία σάλτσα που μοσκοβολάει. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Το φαγητό αυτό μπορεί να θεωρηθεί εορταστικό. Η ποσότητα που προτείνεται από τη συνταγή καλύπτει 6 άτομα αν αποτελεί το μόνο κυρίως φαγητό στο τραπέζι ή μέχρι 10 άτομα αν προσφερθεί με άλλο ένα κυρίως φαγητό. 
Υλικά
1,5 κιλό(-ά) Μοσχάρι
1 πακέτο(-α) Κάστανα
1 πακέτο(-α) Δαμάσκηνα
1 φλιτζάνι(-ια) Λάδι
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 τεμάχιο(-α) Καρότα
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
2 κουταλιά(-ές) Ρίγανη
0,5 ποτηράκι(-ια) κρασιού Κονιάκ
2 τεμάχιο(-α) Δάφνη
1 σκελίδα(-ες) Σκόρδο
2 κουταλιά(-ές) Ξύδι
λίγο Μουστάρδα σε σκόνη
1 κομμάτι(-ια) Πορτοκάλι χοντρόφλουδο
Επιστροφή Μοσχάρι με κάστανα και δαμάσκηνα Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές