Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Πλένουμε και κόβουμε το χοιρινό κρέας σε μικρά κομμάτια, το αλατοπιπερώνουμε και το τσιγαρίζουμε με το λίγο λάδι. 2. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα, τα αλατίζουμε και τα τσιγαρίζουμε το υπόλοιπο λάδι. 3. Φτιάχνουμε το ζυμάρι με αλεύρι, λάδι, νερό, χυμό λεμονιού και αλάτι και ανοίγουμε δυο φύλλα. 4. Λαδώνουμε το ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο, στρώνουμε τα μισά χόρτα, πάνω το κρέας και από πάνω τα υπόλοιπα χόρτα. 5. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, ενώνουμε με το κάτω φύλλο κάνοντας ένα "συρίτι" στις άκρες, αλείφουμε με λάδι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (160 βαθμούς στον αερόθερμο φούρνο) για 1 ώρα περίπου. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Τα χόρτα μπορεί να είναι σπανάκι, σέσκουλο, μάραθο, μαϊντανός, δυόσμος, φρέσκο κρεμμύδι, γαλατσίδες, πράσα, τσόχοι κ.λ.π. Είναι καλύτερα να υπάρχει ποικιλία διαφορετικών χόρτων. Μπορεί να γίνει όμως και με λιγότερα π.χ. Κρεμμύδι, σπανάκι και μυρωδικά (ότι έχουμε). Αν δεν έχουμε χρόνο χρησιμοποιούμε φύλλο σφολιάτας. 
Υλικά
0,5 κιλό(-ά) Αλεύρι
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
0,5 ποτήρι(-ια) Νερό
2 κουταλιά(-ές) Χυμός λεμονιού
1 κουταλάκι(-ια) Αλάτι
1 κιλό(-ά) Χοιρινό
1 κιλό(-ά) Χόρτα (σπανάκι, σέσκουλο, μάραθο, μαϊντανό, άνηθο)
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
όσο θέλουμε Αλάτι
όσο θέλουμε Πιπέρι
Επιστροφή Χορτόπιτα με κρέας χοιρινό Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές