Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Φτιάχνουμε ζύμη με λάδι, αλάτι, γάλα, μπέϊκιν και αλεύρι. 2. Ανοίγουμε φύλλο χοντρό και λαδώνουμε το ταψί μας 3. Βράζουμε το μοσχάρι σε λίγο αλατισμένο νερό, το ανασύρουμε και το ψιλοκόβουμε. Βράζουμε τις πατάτες στο ζουμί του μοσχαριού και τις ψιλοκόβουμε και αυτές. 4. Ετοιμάζουμε τη γέμιση με τα υπόλοιπα υλικά (μοσχάρι, πατάτες, κρεμμύδι, αυγά και γάλα) και την απλώνουμε πάνω στο φύλλο. 5. Τυλίγουμε το φύλλο σε σχήμα φρατζόλας, το αλείφουμε με 1 κουταλιά λάδι και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (160 βαθμούς στον αερόθερμο φούρνο) μέχρι να ροδίσει. 6. Όταν κρυώσει η κρεατόπιτα την κόβουμε σε φέτες. 
 
 
Υλικά
0,5 κιλό(-ά) Μοσχάρι
3 τεμάχιο(-α) Πατάτα βρασμένη και ψιλοκομμένη
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια τριμμένα
2 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
1 ποτήρι(-ια) Γάλα
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι (για φύλλο)
1 κουταλάκι(-ια) Αλάτι
1 ποτήρι(-ια) Γάλα (για το φύλλο)
1 κουταλάκι(-ια) Μπέικιν Πάουντερ (για το φύλλο)
0,5 κιλό(-ά) Αλεύρι (για φύλλο)
Επιστροφή Κρεατόπιτα ρολό με μοσχάρι Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές