Προέλευση:
Μαρίκα Μαυραντωνάκη-Μαρκάκη
Περιγραφή
 
1. Στρώνουμε το φύλλο της σφολιάτας σε λαδωμένο ταψί πολύ λεπτή σε πάχος να εξέχει λίγο από το ταψί. 2. Κόβουμε το ζαμπόν σε μικρά κομματάκια και το στρώνουμε στη σφολιάτα. 3. Κόβουμε το τυρί πολύ ψιλές φέτες και τις στρώνουμε πάνω από το ζαμπόν. 4. Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομματάκια και το βάζουμε πάνω από το τυρί. 5. Τώρα κάνουμε μια κρέμα με το γάλα και το κορν-φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο γάλα ή νερό. 6. Προσθέτουμε ελάχιστο μοσχοκάρυδο, το πιπέρι, τα αυγά και λίγο λάδι. 7. Χύνουμε το μείγμα πάνω από τα στρωμένα υλικά, τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε στους 175-200 βαθμούς για μισή ώρα. 
 
 
Υλικά
1 πακέτο(-α) Σφολιάτα
1 πακέτο(-α) Μπέικον
100 γραμ. Ζαμπόν
300 γραμ. Γραβιέρα
1 κουτί(-ιά) Γάλα εβαπορέ
4 κουταλιά(-ές) Κορν φλάουρ
ελάχιστο Μοσχοκάρυδο
λίγο Πιπέρι
5 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
λίγο Λάδι
Επιστροφή Πίτα με γραβιέρα και αλλαντικά Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές