Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Πλένουμε την κατσίκα και την κόβουμε σε μερίδες. Τη βράζουμε σε νερό που έχουμε προσθέσει λίγο αλάτι. 'Οταν πάρει βράση, αφαιρούμε τον αφρό. Στη χύτρα βράζει σε περίπου 20’. 2. Όταν μαλακώσει το κρέας, το αφαιρούμε από τη κατσαρόλα και σουρώνουμε το ζουμί. 3. Βάζουμε σε κατσαρόλα περίπου 7 ποτήρια ζουμί και όταν πάρει βράσει ρίχνουμε τα μακαρόνια και λίγο αλάτι. 4. Σερβίρουμε με τριμμένο κρητικό ανθότυρο (ξερή μυζήθρα). 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Το φαγητό αυτό το προσφέρουν στην Κρήτη στο τραπέζι των γάμων. Και μόνο γι' αυτό αξίζει να πάτε σε Κρητικό γάμο !!! Προσοχή γιατί οι Χανιώτες λένε ανθότυρο τη μαλακή μυζήθρα ενώ εμείς θα προσθέσουμε στα μακαρόνια ξερή μυζήθρα αλατισμένη. Είναι πολύ νόστιμο σερβιρισμένο "σώζουμο" δηλαδή κρέας και μακαρόνια σε βαθύ πιάτο με λίγο ζωμό και από πάνω τον ανθότυρο τριμμένο. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Κατσίκα ή πρόβατο
0,5 κιλό(-ά) Μακαρόνι νο 6
λίγο Αλάτι
200 γραμ. Τριμμένο ανθότυρο
Επιστροφή Κατσίκα βραστή με μακαρόνια Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές