Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο και το μοσχάρι και τα βράζουμε μέχρι να ψηθούν προσθέτοντας λίγο αλάτι. Ξαφρίζουμε το ζωμό και όταν ψηθούν τα κρέατα, τα βγάζουμε και σουρώνουμε το ζωμό. 2. Βάζουμε το ζουμί στην κατσαρόλα να βράσει και προσθέτουμε το ρύζι και λίγο αλάτι και βράζουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Προσοχή στο νερό, μπορεί να χρειαστεί το πιλάφι μας να προσθέσουμε κι άλλο ζεστό νερό. Αντίθετα, αν είναι πολύ συρώνουμε το πιλάφι. Προς το τέλος ρίχνουμε το λεμόνι. 3. Όταν το κατεβάσουμε, ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στο πιλάφι. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Ο χυμός λεμονιού δίνει γεύση σε κάθε πιλάφι. Να το προτιμάτε. Το στακοβούτυρο όμως κάνει τη διαφορά. Τα κρέατα μπορούμε να τα σερβίρουμε αφού τα "περάσουμε" στο τηγάνι με λίγο λάδι, ρίγανη και λεμόνι για να πάρουν γεύση. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Μοσχάρι
1 τεμάχιο(-α) Κοτόπουλο
2 τεμάχιο(-α) Χυμός λεμονιού
0,5 κιλό(-ά) Ρύζι
3 κουταλιά(-ές) Στακοβούτυρο
λίγο Αλάτι
Επιστροφή Πιλάφι Κρητικό Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές