Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Πλένουμε το αρνί ή το κατσίκι (μικρή κατσίκα) και το κόβουμε σε κομμάτια. 2. Τσιγαρίζουμε το κρέας με το λάδι και το κρεμμύδι σε μία κατσαρόλα μέχρι να κοκκινίσει εξωτερικά για να κρατήσει τους χυμούς του εσωτερικά. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε για μισή ώρα. 3. Καθαρίζουμε τα φασολάκια αφαιρώντας τις κλωστές και τις άκρες. 3. Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, τα φασολάκια και άλλο 1 ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά ακόμα μέχρι να ψηθούν τα φασολάκια και να πήξει η σάλτσα. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χύτρα για να βελτιώσουμε τους χρόνους μαγειρέματος του κρέατος πριν προσθέσουμε τα φασολάκια και τα υπόλοιπα υλικά. Ωστόσο τα φασολάκια θέλουν την ώρα τους για να μαγειρευτούν, ανάλογα με το πόσο μεστωμένα είναι. Αν θέλουμε πολύ κόκκινη τη σάλτσα θα πρέπει να προσθέσουμε πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό. Να δοκιμάζετε τη σάλτσα πριν κλείσετε το φαγητό. Μπορεί να χρειάζεται λίγη ζάχαρη γιατί είναι πολύ ξυνή. 
Υλικά
1 φλιτζάνι(-ια) Ελαιόλαδο
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδι(-α)
1 κιλό(-ά) Κρέας (αρνί ή κατσίκι)
1 κιλό(-ά) Φασολάκια
0,5 κιλό(-ά) Ντομάτα (-ες) ψιλοκομμένη (-ες)
1 κουταλάκι(-ια) Αλάτι
0,5 κουταλάκι(-ια) Πιπέρι
Επιστροφή Αρνί ή κατσίκι με φασόλια Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές