Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Πλένουμε το χοιρινό και το κόβουμε σε κομμάτια. 2. Ζεσταίνουμε το λάδι με το κρεμύδι σε μία κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να κοκκινίσει εξωτερικά για να κρατήσει τους χυμούς του εσωτερικά. 3. Σβήνουμε με το κρασί και μετά προσθέτουμε τις ντoμάτες και νερό να σκεπαστεί το κρέας. Το αφήνουμε να βράσει. 3. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνουμε και το κουνουπίδι πλυμένο και χωρισμένο σε μπουκέτα. 4. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου.. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Προσοχή! Όταν βάλετε και το κουνουπίδι αποφύγετε να ανακατέψετε το φαγητό με κουτάλι γιατί θα λιώσει. Απλά κουνάτε ("χειμίζετε") κατά διαστήματα την κατσαρόλα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χύτρα για να βελτιώσουμε τους χρόνους μαγειρέματος του κρέατος πριν προσθέσουμε το κουνουπίδι φασολάκια και τα υπόλοιπα υλικά. Αν θέλουμε πολύ κόκκινη τη σάλτσα θα πρέπει να προσθέσουμε πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό. Να δοκιμάζετε τη σάλτσα πριν κλείσετε το φαγητό. Μπορεί να χρειάζεται λίγη ζάχαρη γιατί είναι πολύ ξυνή. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Χοιρινό
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 τεμάχιο(-α) Κουνουπίδι
1 κρασοπότηρο(-α) Κρασί
0,5 κιλό(-ά) Ντομάτα(-ες) τριμμένη(-ες)
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
Επιστροφή Χοιρινό με κουνουπίδι Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές