Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Πλένουμε το μοσχάρι και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. 2. Ζεσταίνουμε το λάδι με το κρεμμύδι σε μία κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να κοκκινίσει εξωτερικά για να κρατήσει τους χυμούς του εσωτερικά. Σβήνoυμε με το κρασί. 3. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, αλατοπίπερο, την κανέλλα και 1 ποτήρι νερό και το αφήνουμε να σιγοψηθεί. 4. Μετά προσθέτουμε τις μελιτζάνες που τις έχουμε κόψει μέτριες φέτες, τις έχουμε αλατίσει και τις έχουμε αφήσει σε σουρωτήρι λίγη ώρα να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένουμε και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα μέχρι να ψηθούν. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χύτρα για να βελτιώσουμε τους χρόνους μαγειρέματος του κρέατος πριν προσθέσουμε τις μελιτζάνες και τα υπόλοιπα υλικά. Προσοχή! Όταν προσθέσετε τις μελιτζάνες αποφύγετε να ανακατέψετε το φαγητό με κουτάλι γιατί θα λιώσει. Απλά κουνάτε ("χειμίζετε") κατά διαστήματα την κατσαρόλα. Αν θέλουμε πολύ κόκκινη τη σάλτσα θα πρέπει να προσθέσουμε πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό. Να δοκιμάζετε τη σάλτσα πριν κλείσετε το φαγητό. Μπορεί να χρειάζεται λίγη ζάχαρη γιατί είναι πολύ ξυνή.. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Μοσχάρι
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
2 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κιλό(-ά) Μελιτζάνα(-ες) αργίτικη(-ες)
1 κρασοπότηρο(-α) Ασπρο κρασί
3 τεμάχιο(-α) Ντομάτα (-ες) ψιλοκομμένη (-ες)
3 τεμάχιο(-α) Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
1 ξυλάκι(-ια) Κανέλλα
Επιστροφή Μοσχάρι με μελιτζάνες Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές