Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Πλένουμε το χοιρινό και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. 2. Ζεσταίνουμε το λάδι με το κρεμμύδι σε μία κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να κοκκινίσει εξωτερικά για να κρατήσει τους χυμούς του εσωτερικά. 3. Προσθέτουμε τα ρεβύθια.. Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται να σκεπαστούν και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να ψηθούν. 4. Στο τέλος βάζουμε ντομάτα και αλάτι και αφήνουμε να βράσουν ώσπου να δέσει η σάλτσα. 5. Κλείνουμε το φαγητό προσθέτοντας τη ρίγανη και πάρει 1 - 2 βράσεις.. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Τα ρεβύθια θα πρέπει απαραίτητα να τα βάλουμε από την προηγούμενη ημέρα σε λεκάνη με νερό με λια κουταλιά αλάτι για να φουσκώσουν. Πριν τα προσθέσουμε στο φαγητό τα στραγγίζουμε και τα πλένουμε. Αν θέλουμε πολύ κόκκινη τη σάλτσα θα πρέπει να προσθέσουμε πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό. Να δοκιμάζετε τη σάλτσα πριν κλείσετε το φαγητό. Μπορεί να χρειάζεται λίγη ζάχαρη γιατί είναι πολύ ξυνή. 
Υλικά
0,5 κιλό(-ά) Ρεβίθια
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
0,5 κιλό(-ά) Ντομάτα (-ες) ψιλοκομμένη (-ες)
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
1 κιλό(-ά) Χοιρινό
2 κουταλιά(-ές) Ρίγανη
Επιστροφή Χοιρινό με ρεβίθια Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές