Προέλευση:
Μαρίκα Μαυραντωνάκη-Μαρκάκη
Περιγραφή
 
1. Βάζουμε στην κατσαρόλα την κότα, τα κρεμμύδια χοντροκομμένα και νερό τόσο όσο να τη σκεπάσει και τα βράζουμε πολύ ώστε να λιώσουν. 2. Κόβουμε τη βρασμένη κότα σε πολύ μικρά κομματάκια, προσθέτουμε το γάλα, το τυρί, αλάτι, το πιπέρι τα αυγά (χτυπημένα)και κάνουμε ένα μείγμα ούτε πολύ πηχτό ούτε πολύ αραιό. 3. Στη συνέχεια βουτυρώνουμε (με πινέλο) το ταψί, βάζουμε 2-3 φύλλα μπακλαβά βουτυρώνοντάς τα και πάνω τους απλώνουμε το μείγμα για να το σκεπάσουμε κι αυτό με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα οπότε είναι έτοιμη η πίτα. 4. Χαράσσουμε τις μερίδες και τη βάζουμε στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει με τη ζέστη από κάτω αρχικά και στη συνέχεια πάνω-κάτω, όπου την ψήνουμε περίπου ? της ώρας, περίπου σε 200 βαθμούς Κελσίου. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Καλό είναι για να πάρει χρώμα χωρίς να καεί το φύλλο να ραντίσουμε το ταψί με λίγο νερό την ώρα που θα το βάλουμε στο φούρνο. 
Υλικά
1,5 κιλό(-ά) Κοτόπουλο
5,6 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδι(-α)
3,4 κουταλιά(-ές) Βούτυρο
όσο θέλουμε Αλάτι
λίγο Πιπέρι
5 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
1 φλιτζάνι(-ια) Γάλα
1 φλιτζάνι(-ια) Τυρί
1 πακέτο(-α) Φύλλο μπακλαβά
Επιστροφή Κοτόπιτα Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές