Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Πλένουμε το μοσχάρι και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. 2. Ζεσταίνουμε το λάδι με το κρεμμύδι σε μία κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να κοκκινίσει εξωτερικά για να κρατήσει τους χυμούς του εσωτερικά. Σβήνoυμε με το κρασί. 3. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, το πιπέρι, την κανέλλα και τα υπόλοιπα υλικά καθώς και 1 ποτήρι νερό και το αφήνουμε να σιγοψηθεί. 4. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το αλάτι και τελειώνουμε το φαγητό. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Για να γίνουν πιο ελαφριά τα κρεμμύδια, τα βράζουμε ολόκληρα για λίγο, χύνουμε τα νερό τους και τα προσθέτουμε στο κρέας. Αν θέλουμε πολύ κόκκινη τη σάλτσα θα πρέπει να προσθέσουμε πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό. Να δοκιμάζετε τη σάλτσα πριν κλείσετε το φαγητό. Μπορεί να χρειάζεται λίγη ζάχαρη γιατί είναι πολύ ξυνή. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Μοσχάρι
1 κιλό(-ά) Κρεμμύδι(-α)
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
2 τεμάχιο(-α) Σκελίδες σκόρδο
1 κρασοπότηρο(-α) Κρασί
3 τεμάχιο(-α) Ντομάτα (-ες) ψιλοκομμένη (-ες)
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
1 ξυλάκι(-ια) Κανέλλα
3 τεμάχιο(-α) Γαρύφαλλο
2 φύλλο(-α) Δάφνη
Επιστροφή Μοσχάρι στιφάδο Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές