Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες. Τις αλατίζουμε, τους ρίχνουμε ρίγανη και τις βάζουμε στον πάτο μιας γάστρας. 2. Πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα κρέατα και τα τοποθετούμε στη γάστρα. 2. Προσθέτουμε ½ ποτήρι λάδι, αλάτι, πιπέρι, τυρί κεφαλοτύρι κομμένο σε κομμάτια και τη ντομάτα σε φέτες. 3. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 2 ώρες περίπου. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Ο συνδιασμός διαφορετικών κρεάτων δίνει ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό. Μπορούμε να βράσουμε τα κρέατα στη χύτρα για 30 λεπτά (το μοσχάρι) και 20 λεπτά το αρνί και να τα προσθέσουμε στο φαγητό. Ελαττώνουμε έτσι το χρόνο ψησίματος στο φούρνο. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Κρέας ψαχνό (αρνί, κατσίκι ή και μοσχάρι)
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
200 γραμ. Ντομάτα (-ες)
150 γραμ. Κεφαλοτύρι
0,5 κιλό(-ά) Πατάτες
1 κουταλιά(-ές) Ρίγανη
Επιστροφή Αρνί, κατσίκι και μοσχάρι στη γάστρα Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές