Προέλευση:
Μαρίκα Μαυραντωνάκη-Μαρκάκη
Περιγραφή
 
1. Καθαρίζουμε το σπανάκι και το δυόσμο (τα κόβουμε μικρά κομμάτια), πλένουμε πολύ καλά, στη συνέχεια αλέθουμε το καθαρισμένο κρεμμύδι, προσθέτουμε το αλάτι και όλα μαζί ανακατεύοντάς τα τρίβουμε με τα χέρια μας, μέχρι να μαραθούν, οπότε τα σφίγγουμε με τις χούφτες μας και έτσι φεύγει ο ζωμός τους. 2. Στο στραγγισμένο υλικό προσθέτουμε άνηθο τα αυγά (χτυπημένα) και όση φέτα τυρί θέλουμε( κομμένη σε μικρά κομματάκια). 3. Στη συνέχεια(με πινέλο) λαδώνουμε το ταψί καλά, βάζουμε 2-3 φύλλα μπακλαβά λαδώνοντάς τα και πάνω τους απλώνουμε το μείγμα για να το σκεπάσουμε κι αυτό με τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα οπότε είναι έτοιμη η πίτα. 4. Χαράσσουμε τις μερίδες και τη βάζουμε στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει με τη ζέστη από κάτω αρχικά και στη συνέχεια πάνω-κάτω, όπου την ψήνουμε περίπου ? της ώρας περίπου σε 200 βαθμούς Κελσίου. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Καλό είναι για να πάρει χρώμα χωρίς να καεί το φύλλο να ραντίσουμε το ταψί με λίγο νερό την ώρα που θα το βάλουμε στο φούρνο. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Σπανάκι
3 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
3,4 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδι(-α)
0,25 ματσάκι(-ια) Δυόσμος
0,5 ματσάκι(-ια) Ανιθο
λίγο Αλάτι
0,5 κιλό(-ά) Τυρί φέτα
1 πακέτο(-α) Φύλλο μπακλαβά
0,5 φλιτζάνι(-ια) Λάδι
ελάχιστο Πιπέρι
Επιστροφή Σπανακόπιτα Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές