Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Πλένουμε το μοσχάρι και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. 2. Ζεσταίνουμε το λάδι με το κρεμμύδι σε μία κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να κοκκινίσει εξωτερικά για να κρατήσει τους χυμούς του εσωτερικά. 3. Προσθέτουμε το σκόρδο, αλατοπίπερο, την κανέλλα και 2 ποτήρια νερό και το αφήνουμε να σιγοψηθεί για 50 λεπτά περίπου. 4. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι, τα κολοκυθάκια και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά ακόμα. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Τα κολοκυθάκια τα βάζουμε στη κατσαρόλα αφού τα πλύνουμε και τα χαράξουμε σε δύο πλευρές. Αν θέλουμε πολύ κόκκινη τη σάλτσα θα πρέπει να προσθέσουμε πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό. Να δοκιμάζετε τη σάλτσα πριν κλείσετε το φαγητό. Μπορεί να χρειάζεται λίγη ζάχαρη γιατί είναι πολύ ξυνή. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Μοσχάρι
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
1 κιλό(-ά) Κολοκυθάκια
3 κιλό(-ά) Ντομάτα (-ες) ψιλοκομμένη (-ες)
2 σκελίδα(-ες) Σκόρδο
λίγο Αλάτι
0,5 κουταλιά(-ές) Πιπέρι
1 ξυλάκι(-ια) Κανέλλα
τεμάχιο(-α) Κρεμμύδι(-α)
1 φύλλο(-α) Δάφνη
Επιστροφή Μοσχάρι με κολοκυθάκια Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές