Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Πλένουμε το μοσχάρι και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. 2. Ζεσταίνουμε το λάδι με το κρεμμύδι σε μία κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να κοκκινίσει εξωτερικά για να κρατήσει τους χυμούς του εσωτερικά. 3. Προσθέτουμε 1-2 ποτήρια νερό και το βράζουμε να μισοψηθεί, 45-50 λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλατοπίπερο, δάφνη και κανέλλα και το αφήνουμε να βράσει άλλα 20 λεπτά. 3. Βάζουμε στη κατσαρόλα 2 ποτήρια ζεστό νερό να βράσουν και προσθέτουμε το ρύζι. 4. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να απορροφήσει όλο το ζουμί του. Ανακατεύουμε συχνά. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Αν θέλουμε πολύ κόκκινη τη σάλτσα θα πρέπει να προσθέσουμε πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό. Να δοκιμάζετε τη σάλτσα πριν κλείσετε το φαγητό. Μπορεί να χρειάζεται λίγη ζάχαρη γιατί είναι πολύ ξυνή. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Μοσχάρι
0,5 ποτήρι(-ια) Ελαιόλαδο
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 τεμάχιο(-α) Ώριμη ντομάτα τριμμένη
1 ποτήρι(-ια) Ρύζι
λίγο Αλάτι
0,5 κουταλιά(-ές) Πιπέρι
1 φύλλο(-α) Δάφνη
1 ξυλάκι(-ια) Κανέλλα
Επιστροφή Μοσχάρι με κόκκινο πιλάφι Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές