Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Πλένουμε το μοσχάρι και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. 2. Ζεσταίνουμε το λάδι με το κρεμμύδι σε μία κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να κοκκινίσει εξωτερικά για να κρατήσει τους χυμούς του εσωτερικά. 3. Προσθέτουμε 1-2 ποτήρια νερό και το βράζουμε να μισοψηθεί, 1 ώρα περίπου. 4. Ρίχνουμε τις ντομάτες, δάφνη, κανέλλα, αλατοπίπερο και το αφήνουμε να βράσει άλλα 15 λεπτά. 5. Βάζουμε στη κατσαρόλα 6 ποτήρια ζεστό νερό να βράσουν και προσθέτουμε τα μακαρόνια. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Αν θέλουμε πολύ κόκκινη τη σάλτσα θα πρέπει να προσθέσουμε πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό. Να δοκιμάζετε τη σάλτσα πριν κλείσετε το φαγητό. Μπορεί να χρειάζεται λίγη ζάχαρη γιατί είναι πολύ ξυνή. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Μοσχάρι σε μέτρια κομμάτια
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
0,5 κιλό(-ά) Ντομάτα (-ες) ψιλοκομμένη (-ες)
0,5 κιλό(-ά) Μακαρόνια
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
50 γραμ. Κεφαλοτύρι
1 φύλλο(-α) Δάφνη
1 ξυλάκι(-ια) Κανέλλα
Επιστροφή Μοσχάρι με μακαρόνια Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές