Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Πλάθουμε τους κεφτέδες, ζυμώνωντας τον κιμά με το αυγό, το ψωμί, το λάδι, αλάτι, δυόσμο και πιπέρι. 2. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τους κεφτέδες. 2. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στο λάδι και προσθέτουμε το κρασί, τις ντομάτες, το σκόρδο, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι. 3. Όταν η σάλτσα δέσει, ρίχνουμε τους κεφτέδες στη σάλτσα και τους ψήνουμε λίγο. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Μπορούμε, για πιο ελαφριά κουζίνα, να τηγανίσουμε τους κεφτέδες χωρίς να τους αλευρώσουμε. Επίσης μην ξεχνάτε τον δυόσμο σε κάθε είδος κεφτέ. Δίνει γεύση. Αν θέλουμε πολύ κόκκινη τη σάλτσα θα πρέπει να προσθέσουμε πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό. Να δοκιμάζετε τη σάλτσα πριν κλείσετε το φαγητό. Μπορεί να χρειάζεται λίγη ζάχαρη γιατί είναι πολύ ξυνή. 
Υλικά
0,5 κιλό(-ά) Κιμάς
1 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
2 φέτα(-ες) Ψωμί μουσκεμένο και στιμμένο ελαφρά
3 κουταλιά(-ές) Λάδι
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
0,5 κιλό(-ά) Κρεμμύδι(-α)
0,5 κιλό(-ά) Ντομάτα (-ες)
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
0,5 ποτήρι(-ια) Ασπρο κρασί
2 σκελίδα(-ες) Σκόρδο
2 τεμάχιο(-α) Δάφνη
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
λίγο Δυόσμος
Επιστροφή Κεφτέδες με ντομάτα Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές