Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια ή σε παϊδάκια ή χρησιμοπούμε φιλέτο κοτόπουλου. 2. Τα βάζουμε από βραδύς σε σάλτσα που έχουμε φτιάξει με λάδι, κρασί, κρεμμύδι και σκόρδο τριμμένο, μουστάρδα, πιπέρι και χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε 2 φύλλα δάφνης και λίγη ρίγανη ή θυμάρι. 3. Την επόμενη ημέρα, αλατίζουμε και ψήνουμε το κοτόπουλο στη γάστρα με τη σάλτσα του. 4. Χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε το γιαούρτι και 2 κουταλιές λάδι. Το ρίχνουμε πάνω από το κοτόπουλο και το βάζουμε πάλι στο φούρνο. 5. Μαγειρεύουμε μέχρι να κοκκινίσει και είναι έτοιμο. 
 
 
Υλικά
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
1 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
2 κουταλιά(-ές) Λάδι
3 κουταλιά(-ές) Κρασί
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια τριμμένα
0,5 κιλό(-ά) Γιαούρτι
λίγο Αλάτι
0,5 κουταλιά(-ές) Πιπέρι
1 τεμάχιο(-α) Κοτόπουλο
1 σκελίδα(-ες) Σκόρδο
0,5 ποτήρι(-ια) Χυμός πορτοκαλιού
λίγο Μουστάρδα
2 φύλλο(-α) Δάφνη
λίγη Ρίγανη
Επιστροφή Κοτόπουλο στο φούρνο με γιαούρτι Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές