Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι και τον κιμά, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη ντομάτα και ψήνουμε τον κιμά για 20-30 λεπτά. Προσθέτουμε 1 αυγό χτυπημένο για να δέσει. 2. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τα κυδώνια κομμένα όλα σε φέτες. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. 3. Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε μια στρώση μελιτζάνες, κιμά, τυρί τριμμένο, κυδώνια, κιμά, τυρί τριμμένο, μελιτσάνες. 4. Ετοιμάζουμε τη κρέμα (μπεσαμέλ). 5. Σκεπάζουμε την επιφάνεια του ταψιού με την κρέμα, πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε το μουσακά στο φούρνο μέχρι να ροδίσει. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Είναι καλύτερα να μην τηγανίσουμε τις μελιτζάνες, αλλά να τις κόψουμε φέτες, να τις αλείψουμε με λάδι με ένα πινέλο και να τις ψήσουμε στο φούρνο για λίγο, μέχρι να ροδίσουν. Το φαγητό γίνεται έτσι πολύ πιο ελαφρύ. Τα κυδώνια πρέπει να καθαριστούν από τη φλούδα τους και να αφαιρεθεί και το κέντρο τους. Επειδή είναι πολύ σκληρά μας ταλαιπωρούν λίγο αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ ενδιαφέρον. 
Υλικά
1,5 κιλό(-ά) Μελιτζάνα(-ες)
1 κιλό(-ά) Κιμάς
1 κιλό(-ά) Κυδώνια
6 κουταλιά(-ές) Ελαιόλαδο
0,5 ποτήρι(-ια) Κρασί
100 γραμ. Τυρί τριμμένο
όσο χρειαστεί Λάδι για τηγάνισμα
λίγο Πιπέρι
λίγο Αλάτι
4 τεμάχιο(-α) Ντομάτα (-ες)
3 φλιτζάνι(-ια) Γάλα
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδι(-α)
9 κουταλιά(-ές) Αλεύρι
9 κουταλιά(-ές) Ελαιόλαδο
λίγο Μοσχοκάρυδο
Επιστροφή Μουσακάς με κυδώνια Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές