Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Κόβουμε φέτες μακρουλές τις μελιτζάνες, τις αλατίζουμε, τις τηγανίζουμε και τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. 2. Μαγειρεύουμε τον κιμά με το λάδι, το κρεμμύδι και το αλατοπίπερο για 20 λεπτά. Λίγη ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά κάνει το μίγμα πιο νόστιμο. 3. Απλώνουμε 1 κουταλιά κιμά πάνω στις μελιτζάνες και τυλίγουμε.. 4. Ετοιμάζουμε σάλτσα ντομάτας, με 3-4 ντομάτες, 3 κουταλιές λάδι και ρίγανη. Τη ψήνουμε μέχρι να δέσει. 5. Περιχύνουμε τα ρολά και να τα ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Εναλλακτικά, μπορούμε να ετοιμάζουμε σάλτσα ντομάτας, να περιχύσουμε τα ρολά και να τα ψήσουμε στο φούρνο για μισή ώρα. Επίσης μπορούμε να ψήσουμε τις λωρίδες μελιτζάνας (αφού τις λαδώσουμε καλά με πινέλο) στο φούρνο. Έτσι γίνονται πιο ελαφριές. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Μελιτζάνα(-ες)
0,5 κιλό(-ά) Κιμάς
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 κουταλιά(-ές) Ελαιόλαδο
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
2 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
100 γραμ. Φρυγανιά τριμμένη
4 τεμάχιο(-α) Ντομάτα (-ες)
1 κουταλιά(-ές) Ρίγανη
3 κουταλιά(-ές) Ελαιόλαδο
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδι(-α)
1 τεμάχιο(-α) Πιπεριά πράσινη
Επιστροφή Μελιτζάνες ρολά με κιμά Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές