Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Πλένουμε τις μπάμιες, κόβουμε το κοτσάνι τους, τις ραντίζουμε με λεμόνι στημένο, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να σταθούν για 1-2 ώρες ενώ από τις ανακατεύουμε κατά διαστήματα. 2. Πλένουμε το αρνί ή το κατσίκι, το κόβουμε κομμάτια και το βάζουμε στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και βράζουμε μέχρι να μισοψηθεί το κρέας. 3. Βάζουμε στην κατσαρόλα τις μπάμιες και τις ντομάτες, ρίχνουμε και λίγο επιπλέον νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοψηθεί για 20 λεπτά περίπου, ανακινώντας την κατσαρόλα κατά διαστήματα, δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται λίγο ακόμα αλάτι. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Προσοχή να μην ανακατεύετε την κατσαρόλα με το κουτάλι. Καλύτερα να κουνάτε την κατσαρόλα για να μην διαλυθούν οι μπάμιες. Μπορούμε να προσθέσουμε και πατάτες αν θέλουμε. Αν θέλουμε πολύ κόκκινη τη σάλτσα θα πρέπει να προσθέσουμε πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό. Να δοκιμάζετε τη σάλτσα πριν κλείσετε το φαγητό. Μπορεί να χρειάζεται λίγη ζάχαρη γιατί είναι πολύ ξυνή. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Αρνί ή κατσίκι
1 κιλό(-ά) Μπάμιες
4 τεμάχιο(-α) Ντομάτα (-ες) ψιλοκομμένη (-ες)
0,5 ποτήρι(-ια) Ελαιόλαδο
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 τεμάχιο(-α) Λεμόνι (-α)
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
Επιστροφή Αρνί ή κατσίκι με μπάμιες Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές