Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Κόβουμε σε κομμάτι το αρνί, το πλένουμε και το σωτάρουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι. 2. Ρίχνουμε το μάραθο και 2 ποτήρια νερό και τα αφήνουμε να βράσουν καλά, περίπου μία ώρα. 3. Τέλος, προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση και είναι έτοιμο. 4. Όταν τελειώσει το φαγητό, φτιάχνουμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε από πάνω. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Το αυγολέμονο φτιάχνεται ως εξής: Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια καλά, προσθέτουμε τους 2 κρόκους αυγών και στη συνέχεια 1/2 ποτήρι λεμόνι και λίγο ζεστό ζουμί από το φαγητό, ανακατεύουμε και ρίχνουμε στη κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις και είναι έτοιμο. Προτιμάμε συνήθως τα ελαφρότερα αυγολέμονα με 1 αυγό και 1 λεμόνι. Ωστόσο έτσι είναι πιο νόστιμη η συνταγή. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Αρνί
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κιλό(-ά) Μάραθο
2 τεμάχιο(-α) Λεμόνι (-α)
0,5 ποτήρι(-ια) Ελαιόλαδο
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
2 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
Επιστροφή Αρνί με μάραθο αυγολέμονο Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές